• Profilom
  • Pénztár
Fleur For You
  • Kezdőlap
  • Alkalmak
    • Esküvő
    • Kegyeleti virágok
  • Ünnepek
    • Húsvét
    • Karácsony
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • Mimóza: a virágzó napfény

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Májusi kedvenc: a Peonia avagy Bazsarózsa

    máj, 01, 2020

  • Zöldüljünk!

    szept, 11, 2020

  • Őszi kitekintő

    okt, 29, 2020

  • Ismét eljött az adventi készülődés időszaka

    nov, 10, 2020

17 febr

Mimóza: a virágzó napfény

Post by Bodnár Tímea In Blog 0 Comment

A mimóza egy erőteljes növekedésű félcserje, mely tél végétől tavasz kezdetéig tartó folyamatos virágzása alatt káprázatos látványt nyújt.

Púder illatát különösen szeretem, akárcsak az ezernyi, pár milliméteres labdacsokból álló füzérek vibráló sárga színét.

Amikor a piacról megérkezem velük az üzletbe, az első dolgom, hogy forró vízbe teszem az ágakat és addig hagyom benne őket, amíg a víz teljesen ki nem hűl.

Ezt a lépést nem szabad megspórolni (!), mert ha egyből hideg vízbe helyezzük a mimózát, akkor pár óra alatt összeesnek a kicsi bimbók.

A mimóza remekül szárítható. Kompozíciók, tavaszi koszorúk látványos eleme lehet egy-egy szárított mimóza ág, de fiókunkba helyezve illatosítónak is kitűnő.

Nőnapi kitekintő

Március 8-án virággal köszönteni a hölgyeket általános szokás, de csak Olaszországban szokás ezt sárga, illatozó mimózával tenni.

Tél végétől egész Olaszországban virágzásnak indulnak a már-már fa méretű mimóza cserjék és olasz hon fenséges púder illatú, sárga pompába borul.

A nőnapi köszöntéshez mindenki számára elérhető ez a gyönyörű virág, ezért a hölgyek kivétel nélkül mimóza csokrot kapnak ajándékba.

Ezen a márciusi napon a legtöbb olasz konyhában elkészítik a Mimóza rizottót és a Mimóza tortát. Persze nem valódi Mimózából, hiszen ez a növény mérgező!

Mimóza rizottó

A Mimóza rizottót ünnepi fogásként tálalják fel nőnap alkalmából, amelyben a spárga zöldje a mimóza ágait, a morzsolt tojások pedig a virágját idézik fel.

Mimóza torta

A legtöbb mimózát San Remoban termesztik, ennek apropóján 1950-ben egy cukrászversenyen Ademi Renzi San Remo városa előtt tisztelgett „Mimóza tortájával”.

A chantilly krémmel töltött piskótalap tetejét citrusos árnyalatú, illatos sziruppal átitatott piskótadarabok díszítik, mintha csak mimózacsokrok lennének.

Related Posts

23 aug

Liziantusz vagy szellőrózsa?

Sokszor megtörténik, hogy egy kedves vásárló az üzletbe betérve rámutat...

Read More
26 jún

Fenntartható kert

„Olyan elcsépelt, unalmas téma”- gondolhatjátok most sokan, de számomra egy...

Read More
27 máj

Rózsaszörp: Mert a virág nem csak a vázába illik

Készítettél már rózsaszörpöt? Ha még nem, akkor azt tanácsoljuk itt...

Read More
Üzletünkben a rendszeresen megújuló belső tér egyedi hangulata kreatív, minőségi virágkötéssel és kedves kiszolgálással párosul.
A megrendendelések megbízható, pontos teljesítésével és a személyre szabott dekorációs tervek korrekt,
precíz kivitelezésével igyekszünk állandóan magas szintű szolgáltatást nyújtani.




 Adatkezelési Tájékoztató
© 2020 BeaVirág. Minden jog fenntartva.
  • Menu
  • Kezdőlap
  • Alkalmak
    • Esküvő
    • Kegyeleti virágok
  • Ünnepek
    • Húsvét
    • Karácsony
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Blog