• Profilom
  • Pénztár
Fleur For You
  • Kezdőlap
  • Alkalmak
    • Esküvő
    • Kegyeleti virágok
  • Ünnepek
    • Húsvét
    • Karácsony
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • Rózsaszörp: Mert a virág nem csak a vázába illik

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Májusi kedvenc: a Peonia avagy Bazsarózsa

    máj, 01, 2020

  • Zöldüljünk!

    szept, 11, 2020

  • Őszi kitekintő

    okt, 29, 2020

  • Ismét eljött az adventi készülődés időszaka

    nov, 10, 2020

27 máj

Rózsaszörp: Mert a virág nem csak a vázába illik

Post by Bodnár Tímea In Blog 0 Comment

Készítettél már rózsaszörpöt?

Ha még nem, akkor azt tanácsoljuk itt az ideje megpróbálnod!

No, és persze a virágzásuk is most indul, úgyhogy kalandra fel, gyűjtsd be a kertedben éppen elnyílt rózsák virágszirmait és készíts belőlük mennyei háziszörpöt!

Csald ki magaddal a gyerekeket is, hiszen remek program a közös rózsaszirom vadászat!

A rózsák minden fajtája ehető, így nem kell azon aggódnod, hogy esetleg fogyasztásra alkalmatlan virágfejeket használsz fel.

A rózsaszörphöz is bármelyik fajta virágszirom megfelelő, de az illatozó rózsaszín, piros vagy vörös rózsákat tartják a legalkalmasabbnak a szörpkészítéshez.

FIGYELEM! CSAK PERMETSZEREKTŐL MENTES, TISZTA FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ VIRÁGSZIRMOKAT HASZNÁLJ!

Recept:

100gr rózsa virágszirom (ha kicsit kevesebb, vagy több, az nem gond)

1kg cukor

1 liter víz

1 kisebb citrom kifacsart leve

1 csapott evőkanál citromsav

¼ teáskanál borkősav

A vizet a cukorral felteszem főzni, ha felforrt még 1-2 percig hagyom tovább forrni.

A rózsavirág szirmait megtisztítom, fontos, hogy bogarak és egyéb szennyeződések ne maradjanak rajtuk.

Átmosom, majd a felforrt sziruphoz adom. Megkeverem, lefedem és 3 órát, vagy akár 1 éjszakát állni hagyom.

Ezután a virágszirmokat kiszedem az edényből, a szirupot konyharuhán keresztül átszűröm, hozzáadom a citrom levét, a citromsavat és a borkősavat, majd újra felfőzöm.

(Ha esetleg zavarnak a citrom rostjai a szörpödben, akkor még átszűrés előtt add a sziruphoz a citrom levét!)

Forrás után azonnal jól zárható üvegekbe öntöm, pár percre fejre állítom, majd máris viszem a szárazdunsztba.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

Ha így készíted, akkor télálló szörpöd lesz, ami szuperül visszaidézi majd az elmúlt virágos nyár illatait és ízeit.

Related Posts

28 márc

Muscari a kristálykék tavaszi üdeség

Az itthon fürtös gyöngyike vagy muscari néven ismert, bájos tavaszi...

Read More
31 márc

Tulipán, te csodás!

Szereted, ha vázáidban csak úgy ragyognak a tulipánok? Akkor íme...

Read More
21 dec

Borostyán: az ősdők óta velünk élő örökzöld

Ha kimondom ezt a szót „borostyán” általában kétféle reakcióval találom...

Read More
Üzletünkben a rendszeresen megújuló belső tér egyedi hangulata kreatív, minőségi virágkötéssel és kedves kiszolgálással párosul.
A megrendendelések megbízható, pontos teljesítésével és a személyre szabott dekorációs tervek korrekt,
precíz kivitelezésével igyekszünk állandóan magas szintű szolgáltatást nyújtani.




 Adatkezelési Tájékoztató
© 2020 BeaVirág. Minden jog fenntartva.
  • Menu
  • Kezdőlap
  • Alkalmak
    • Esküvő
    • Kegyeleti virágok
  • Ünnepek
    • Húsvét
    • Karácsony
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Blog