• Profilom
  • Pénztár
Fleur For You
  • Kezdőlap
  • Alkalmak
    • Esküvő
    • Kegyeleti virágok
  • Ünnepek
    • Húsvét
    • Karácsony
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • Rózsaszörp: Mert a virág nem csak a vázába illik

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Májusi kedvenc: a Peonia avagy Bazsarózsa

    máj, 01, 2020

  • Zöldüljünk!

    szept, 11, 2020

  • Őszi kitekintő

    okt, 29, 2020

  • Ismét eljött az adventi készülődés időszaka

    nov, 10, 2020

27 máj

Rózsaszörp: Mert a virág nem csak a vázába illik

Post by Bodnár Tímea In Blog 0 Comment

Készítettél már rózsaszörpöt?

Ha még nem, akkor azt tanácsoljuk itt az ideje megpróbálnod!

No, és persze a virágzásuk is most indul, úgyhogy kalandra fel, gyűjtsd be a kertedben éppen elnyílt rózsák virágszirmait és készíts belőlük mennyei háziszörpöt!

Csald ki magaddal a gyerekeket is, hiszen remek program a közös rózsaszirom vadászat!

A rózsák minden fajtája ehető, így nem kell azon aggódnod, hogy esetleg fogyasztásra alkalmatlan virágfejeket használsz fel.

A rózsaszörphöz is bármelyik fajta virágszirom megfelelő, de az illatozó rózsaszín, piros vagy vörös rózsákat tartják a legalkalmasabbnak a szörpkészítéshez.

FIGYELEM! CSAK PERMETSZEREKTŐL MENTES, TISZTA FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ VIRÁGSZIRMOKAT HASZNÁLJ!

Recept:

100gr rózsa virágszirom (ha kicsit kevesebb, vagy több, az nem gond)

1kg cukor

1 liter víz

1 kisebb citrom kifacsart leve

1 csapott evőkanál citromsav

¼ teáskanál borkősav

A vizet a cukorral felteszem főzni, ha felforrt még 1-2 percig hagyom tovább forrni.

A rózsavirág szirmait megtisztítom, fontos, hogy bogarak és egyéb szennyeződések ne maradjanak rajtuk.

Átmosom, majd a felforrt sziruphoz adom. Megkeverem, lefedem és 3 órát, vagy akár 1 éjszakát állni hagyom.

Ezután a virágszirmokat kiszedem az edényből, a szirupot konyharuhán keresztül átszűröm, hozzáadom a citrom levét, a citromsavat és a borkősavat, majd újra felfőzöm.

(Ha esetleg zavarnak a citrom rostjai a szörpödben, akkor még átszűrés előtt add a sziruphoz a citrom levét!)

Forrás után azonnal jól zárható üvegekbe öntöm, pár percre fejre állítom, majd máris viszem a szárazdunsztba.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

Ha így készíted, akkor télálló szörpöd lesz, ami szuperül visszaidézi majd az elmúlt virágos nyár illatait és ízeit.

Related Posts

05 dec

Karácsonyi kert

Sokszor tapasztalom, hogy a nagy ősz végi „téliesítés” alkalmával úgy...

Read More
11 szept

Zöldüljünk!

Ha azt kérnék tőlünk, hogy képzeljük magunk elé álmaink pihentető,...

Read More

Apró adventi fények

Nincs is annál hangulatosabb, mint amikor a korán beköszöntő téli...

Read More
Üzletünkben a rendszeresen megújuló belső tér egyedi hangulata kreatív, minőségi virágkötéssel és kedves kiszolgálással párosul.
A megrendendelések megbízható, pontos teljesítésével és a személyre szabott dekorációs tervek korrekt,
precíz kivitelezésével igyekszünk állandóan magas szintű szolgáltatást nyújtani.




 Adatkezelési Tájékoztató
© 2020 BeaVirág. Minden jog fenntartva.
  • Menu
  • Kezdőlap
  • Alkalmak
    • Esküvő
    • Kegyeleti virágok
  • Ünnepek
    • Húsvét
    • Karácsony
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Blog